lørdag 17. mars 2012

Dum & Dummere.


"Vi står sammen. Skulder ved skulder. Sammen mot ensrettingen." - Anonym kilde.

De er overalt. Du har sikkert sett dem. Hørt eller lest uttalelser som har fått håret til å reise seg i ren frykt. Hvor mange ganger har du ikke gnidd deg i øynene i ren avmakt og tenkt; "Nei... Det er ikke mulig. Det skal ikke være mulig å være så dum og likevel være i stand til å puste." Men joda. De vandrer blant oss. Dumme som tilbakestående kneippbrød. Det verste er at de ikke er klare over det som for enhver burde det være det mest opplagte i hele verden. De er dumme. Stokk dumme. Så til de grader kav hakke idiotiske at det sprenger alle grenser. Og for å gjøre det enda verre; De er fornøyde med sin dumhet. Ikke bare fornøyde, men faktisk stolte. De bærer sin dumhet som en fane. Vaiende i vinden proklamerer de sitt skremmende fravær av intelligens som et hederstegn. Det er et nedslående, men likevel fascinerende skue. Hvorfor grep ikke noen inn tidligere ? På et eller annet tidspunkt burde jo en ansvarlig voksenperson ha sett hva som var i ferd med å skje, og ha grepet inn. Bare satt seg ned med stakkaren og forklart dette på en litt ålreit måte.. "Du er ikke slem eller ondskapsfull, men fortsetter du ned denne veien så ender du opp som dum... Og tro meg, det er en trist og ikke minst ensom skjebne. Ingen orker dumme mennesker i lengden, unntatt andre dumminger. Og du vil ikke tilbringe livet omgitt av andre dumrianer. Ingen ønsker det." Likevel dukker det opp stadig nye idioter. I Norge, et av verdens rikeste land, i 2012 kryr det av idioter. Hvem er de, og hvordan ble de slik ? Ble de alle droppa i gulvet med hodet først som babyer, eller er det dypere og mer skremmende forklaringer bak ?


"Jeg sier ikke at HEF/Skepsis er betalt av legemiddelindustrien, jeg sier bare at jeg tror det er mulig." - Anonym kilde.


Dumhet kommer i mange varianter. Det mest nedslående her i Norge er at vi ikke kan skylde på uvitenhet. Informasjonen har aldri vært mer tilgjengelig. Hvem som helst kan tilegne seg lærdom og faktabasert informasjon med et tastetrykk. Den eneste logiske konklusjonen er med andre ord at ingen trenger å være dumme, de velger det. De snur ryggen til virkeligheten og hengir seg til dumhetens klamme favn. Dette må da føles som et hån i de deler av verden hvor utdanning og lærdom ikke er en selvfølge. "De har tilgang til lærdom og vitenskap og snur ryggen til den ?! Wtf ?!?" Forklar det til en innbygger i en fattig del av verden. I dare you. I double-dot dare you.

Religion er en fin kilde til dumhet i Norge. Hver gang jeg har tenkt "Nei.. Nå har de toppa. Det kan ikke komme noe stort dummere fra religiøst hold nå..", så kommer det en eller annen religiøs snubb og drar en ny vinner opp av ermet. Min personlige favoritt er når kristne klager på seksualiseringen av samfunnet. Jeg har fortsatt til gode å se en mer sexfiksert gruppe enn deler av det kristne Norge. Ikke engang homofile bryr seg så mye om homofiles sexvaner som ekstreme kristne. Eg ser eit skap, og ein mann som vegrar å komme ut... Men hva vet vel jeg. Jeg er jo dum nok til å tvile på at Noah fylte båten sin med to av alle verdens dyr. Så til de grader dust at jeg tviler en smule på at mora til Jesus var jomfru. Jeg er heller ikke smart nok til å se nobelheten til Abraham da han var i ferd med å ofre sønnen sin. Eller at Gud var særlig trivelig da han drepte alle førstefødte i Egypt. Akk ja.. Sånn er det med oss ufrelste. Logikken kommer alltid i veien. To stupid for science ? Try religion.


"Hvis du ikke tror at det er et liv etter døden... Then you're in for a big surprise !" -Anonym kilde.


Jeg er kanskje det. Uansett hvordan du vrir og vrenger på det; De eneste som vet hvorvidt det er et liv etter døden, de er (trommevirvel og fanfare) døde. Nuvel. Overtro kommer i mange former, og er for meg bare en pen omskriving av "dumhet". Man kan forklare det på mange måter. Virkelighetsfornektelse forårsaket av frykt, et indre behov for å kontrollere ting som er av natur ukontrollerbare, til syvende og sist blir det bare dumt. Å mislike virkeligheten er straight nok det, men lukk ørene så mye du vil, den blir ikke mindre virkelig av den grunn. Slik atferd for meg er ikke annet enn meningsløs posering på nivå med en trassig 4-åring som holder pusten til han/hun får viljen sin. Og det er kanskje en kilde til dumhet i Norge. En motvilje mot å vokse opp og innse realitetene. Virkeligheten er så stor, skummel og utrivelig at det er mer betryggende å bli igjen på det punktet i tilværelsen hvor enhjørninger og rosa marsipanskyer slett ikke virket særlig urealistisk. Greit nok det. Men her er min teori: Jeg ser absolutt ingen motsetning mellom drømmer og realiteter. Hvis du vil bli en grensesprengende kunstner må du likevel lære deg grunnleggende tegning først. Det er slik naturen har skapt oss. Vi lærer oss å krabbe, gå og løpe. I den rekkefølgen. En baby som prøver å løpe før den har lært seg å krabbe... Det kan umulig gå bra. Slik er det i livet også. Hvis du vil trancendere virkeligheten, fabulere eller drømme utenfor rammene den setter så lønner det seg å lære seg hva de rammene er først. Hvis ikke blir det bare... Vel... Dumt. Uansett hvor høyt du roper. Et dustete utsagn blir faktisk ikke mindre dustete hverken med understreking eller med CapsLock. Tvert imot. Alt du oppnår er å forsterke inntrykket folk allerede har fått av at du er en uhelbredelig dumrian. Men for all del, hvis det er en ambisjon så for all del rop. Gjerne mens du holder pusten og tramper sinna i gulvet. Du blir ikke smartere av det, men du hjelper ihvertfall folk med å forstå hvor ille det faktisk er fatt.

Virkelighetsfornektende voksne er for meg et utrolig deprimerende syn. Og det blir stadig flere. Hvordan du kjenner dem igjen ? Let etter utsagn av typen "Det er min sannhet." "Det er mer mellom himmel og jord." "Før visste alle at jorda var flat." "Noen tror ikke på astrologi, siden de ikke kan forstå at vi er en del av universet." Stikkord som "livskraft", "bevissthet" og "åndelighet" er også en indikasjon.

Livskraft = Mental livløshet.

Bevissthet = Virkelighetsfornektende bevisstløshet.

Åndelighet = Tanketom åndsing.

En kjekk huskeregel. Dette er ordenes betydning blant de som elsker å slenge dem rundt som meningsløse floskler. Det er i utgangspunktet utrolig vakre ord som har blitt frarøvet all mening og substans av en hjernetom flokk med vandrende klisjeer. Disse vandrende klisjeene gjorde dette likevel i den tro at det var fornuftig. Hvorfor ? Fordi de er dumme. Ekstremt dumme. Og det verste var at de burde vite bedre.


"Hvis Norge ikke ligger sør for Ekvator innen utgangen av 2011, må jeg selvfølgelig utnevne meg selv til Norges største Dommedagsmehe og Nissetufs." - Anonym kilde.


Jajamen. Det er mange former for dumhet. Og virkelighetsfornektelse ser ut til å være en fellesnevner. I mange fattige land ser man overtro som grenser til det latterlige. F.eks troen på at sex med en jomfru kurerer HIV/Aids. Det kan likevel forsvares siden det er uvitenhet som er et resultat av ressursmangel. Fattigdom leder til uvitenhet, uvitenhet leder til fordommer, fordommer leder til hat... Det er en ond sirkel. Det beste våpenet mot uvitenhet er faktabasert informasjon. Det er ikke noe stort mysterium.

"The only way we're going to drag ourselves out of the gutter is through education. Nothing is more important to our future than that." - Fable III.

Jeg kan med andre ord om ikke godta, så ihvertfall forstå myten om at sex med en jomfru er en effektiv kur mot HIV/Aids. Det er i ytterste konsekvens resultatet av en fattigdom, som er umulig å forestille seg her til lands. Men likevel har vi da folk her til lands som fornekter at HIV/Aids er en sykdom. Og de kan ikke skylde på fattigdomsbasert uvitenhet. De eneste de kan skylde på er dumhet. Ubeskrivelig, tafatt og ubehjelpelig dumhet. Og det er mange slike eksempler. Folk som i ramme alvor mener at Homeopati er et levedyktig alternativ til Rabiesvaksiner. Det er nesten så jeg unner slike mennesker et saftig bitt i ræva av en rabiessyk kjøter, så kan de jo demonstrere i praksis hvor godt dette funker. Burde være en fin straff for å spre slikt piss.


"Det er også rasisme å hetse tromming/indre reiser. Dette er en del av kulturen til Samene og diverse urbefolkningsgrupper." - Anonym kilde.


Det siste halmstrået i dumrianenes skyggerike. Når intelligensen kommer til kort (Noe en dumrian vil oppleve ganske hyppig), opp med mobbekortet. På et eller annet tidspunkt fikk alle verdens dumrianer, dustehuer og bananhjerner en åpenbaring. Gang på gang opplevde de at pisset de lirte av seg ikke ble blindt akseptert. Slemme ondskapsfulle sjeler etterlyste substans. Da kikket en eller annen reservehjerne opp og sa de bevingede ord:

"Ok.. Vi kommer aldri til å kunne formulere et matnyttig svar med noe som engang ligner på et fornuftbasert innhold på disse spørsmålene.. Hva om vi istedet for å prøve å svare (Face it, vi er altfor dumme!), roper "mobbing" ? Eller "heksejakt" ?"

Dette (uansett hvor dumt det høres ut) tok helt av. Dustehjerner over det ganske land begynte å fremstille seg selv som en hetset og forfulgt minoritet. Bitch please... Å fremstille seg selv slik og å vræle "mobbing" hver gang noen etterlyser litt substans... Ikke bare er det å pisse på folk som faktisk blir mobbet, det er også å sprutbajse på ekte forfulgte minoriteter. Og enten du liker det eller ikke, dumrianer er ingen minoritet i Norge. Tvert imot. Skjønn dette mine lett tilbakestående medskapninger: I det øyeblikket du kommer med en påstand pådrar du deg noe som heter bevisbyrde. At noen forventer at du lever opp til den byrden er hverken mobbing eller religiøs undertrykkelse. Det er sunn fornuft.

"Situasjonen for annerledestenkende i Norge kan sammenlignes med situasjonen i Nord-Korea." - Anonym kilde.

Å ja..? Si meg, har du vært der ? Og mens vi nå er i gang, har du undersøkt situasjonen for "annerledestenkende" i hver eneste krik og krok av Norge..? Ikke det..? Så det du sier er med andre ord at "Noe du har ingen forutsetninger å uttale deg om kan sammenlignes med noe annet du har overhodet ikke grunnlag for å uttale deg om." Dæven døtte, det er enten ganske imponerende eller heseblesende dumt. Skulle gjerne sagt det var det første, men holder nok dessverre en knapp på det siste. Forfulgt ? Jaget ? Med fare for å bryte Godwins lov, det er ikke 1936, og dere er ikke jøder på flukt. Dere er heller ikke martyrer i sannhetens tjeneste. Dere er en gjeng dumstuter som har sluppet opp for argumenter. Deal with it.


"Har så lyst til å dynke Stortingets vegger med bensin og tenne på !!" - Anonym kilde.


Du har vel det. Det løser jo sikkert alle dine problemer eller hva ? En annen utvei, når intelligensen setter grenser for en dumrian. Vold. Når ordene ikke strekker til kommer nevene (og dessverre våpnene) frem. Å spille martyr/offer/mobbe kortet blir litt tafatt (og ikke minst veldig dumt) i lengden, så hvordan løser vi det ? Vi gjør noe enda dummere ! Hurra ! Resultatet har gjentatte ganger opp igjennom historien vist at dette er en metode som ikke fører med seg noe som helst annet en katastrofe, men som de mer oppegående blant oss sikkert har skjønt... Når leste en dumrian en historiebok sist ? Det er (tro det eller ei) en grunn til at det skrives historiebøker. Formålet er at vi skal se på tabbene våre forfedre gjorde (Inkvisisjoner, korstog, slavehandel, folkemord etc.) og lære av de tabbene. Sørge for at de ikke gjentar seg. Selve definisjonen på galskap er å gjenta den samme tabben flere ganger for så å forvente et annet resultat. Men for all del anonyme kilde som jeg velger å ikke navngi. Sett fyr på tinget. Kanonide. Funka jo tross alt som ei kule for Breivik. Ja, du er dum. Ubegripelig dum. Det burde ikke være mulig å være så dum, men der er du, og lirer av deg noe så dumt. Dust.


"Selvfølgelig er det akkurat slik det er Henning. Du/dere sitter der som perværse loffnappere, dyrker pedofili, har rituelle offringsseremonier hvor små barn og konfirmanter må lære seg Blogg Tjomlids syn på seksuell oppfatning og så klart akseptere dette!!!! Og i tillegg sitter dere å ønsker oss som vil ha mer blåbær, urter, og fandens oldemødre samt andre viktige antioksidantkilder fitt solgt eller fritt dyrket her i Norge enn pinefull død på et eller annet heksebål samt som Han der psykoen Even Gran som ønsker å ta fra os som ikke vaksinerer ungene foreldreretten til våre barn, mens han sitter å napper kølla i takt med blogg Tjomlids pedolyrikk sammen med resten av Human Etisk Forbund og Foreningen Skepsis. At du kommer inn under samme kategori som disse folka samt prøver å sitte her med furteleppa for at folk tar opp problemstillinga blir bare helt patetisk spør du meg.....lille venn!!!!!!! Sparte et utropstegn til deg...avvikern min:-)" - "Anonym" kilde. (Beklager stavingen og den grufulle tegnsettingen, men jeg siterer ordrett.)


Når du skriver om dumhet er det greit å kunne avrunde med selve definisjonen av det. Fortsatt noen som vil hevde at Dusteklubben AS, avdeling Norge blir mobbet ? Dumheten i Norge lever videre, med alle de triks og metoder dumme mennesker har til rådighet. Det er likevel en grei ting med dumrianer. De spiller på et veldig begrenset register, så metoder for å spre sin glade galskap begrenser seg automatisk. Det er omtrent som å felle trær med en sløv, rusten sag. Du klarer det nok hvis du holder på lenge nok, og det ikke er noen i nærheten med bedre verktøy. Dessverre for de norske dustene er ikke det tilfellet. Det kommer alltid til å finnes mennesker som er smarte nok til å gjenkjenne dem for det de er. Dumme. Med stor "D".
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar