tirsdag 17. april 2012

For Norge, idioters fødeland.

"I am patient with stupidity, but not those who are proud of it." -Edith Sitwell.

I disse Behring Breivik tider merker jeg at jeg blir forbanna. Mange sterke meninger spres, folk er sjokkerte og opprørte uten at noen stiller det spørsmålet som burde ha blitt stilt: Hvordan var det mulig at en mann kunne skape seg en slik virkelighet? Hvem skapte Breivik? I Rolling Stones udødelige ord; "I shouted out, who killed the Kennedys..? Whereas after all, it was you and me." Det har oppstått en sykdom i Norge. Dumhet. Kunnskapsløshet. Anders Behring Breivik er ikke noe annet enn det logiske resultatet av denne sykdommen. Breiviks enetale hvor han forklarte det patetiske og ikke minst kunnskapsløse makkverket han etterhvert har forsøkt å pushe som en slags hjelpeløs "ideologi", hvor sjokkerende var det egentlig? Personlig har jeg lest mye av det samme pisset forkledd som "artikler" på steder som Nyhetsspeilet, Norgespartiet og lignende samlingssteder hvor reservehjernene samles og utveksler vrangforestillinger. Kan vi virkelig unne oss selv å være sjokkerte når grunnkunnskapsnivået i Norge er så horribelt dårlig som det er pr. i dag? Hva med de som var med på å støtte opp om fordommene og uvitenheten som ga oss en Breivik? De som roper om "snikislamisering"? De som setter svake grupper opp mot hverandre? De som aldri har bidratt med noe som helst annet enn å skape mer splid i ett allerede splittet samfunn? De som lærer alt de trenger å vite gjennom Wikipedia og YouTube? Og hvorfor? Fordi ingen har noen gang forklart dem at kilder er alt. Et argument jeg ofte har hørt er "Helt sant, altså. Det leste jeg en bok om." Virkelig? Så hvis jeg skriver på en lapp at mora di er en snegle fra Jupiter, så må det være sant? Hvis jeg legger ut en video av meg selv på YouTube hvor jeg påstår at 4H drepte Kurt Cobain, så har jeg bevist hva som skjedde engang for alle? Velkommen til Norge, de lettlurtes rike.


"One persons craziness is another persons reality." -Tim Burton.

Vi liker å tenke på Behring som gal. Syk. Vi liker ikke tanken på at dette er et menneske. For i det øyeblikket vi anerkjenner Breiviks menneskelighet godtar vi også tanken på at dette er handlingene til et menneske og ikke et monster. Det blir plutselig vanskeligere å distansere seg. Tankegodset til Breivik, og ikke minst de grunnleggende feilene i det er mye mer utbredt enn vi liker å tro. Vi lærer å krabbe, gå og løpe. I den rekkefølgen. Slik er det også med tenking. Vi starter med fakta, og trekker konklusjoner. Å starte med en konklusjon for så å samle fakta, er som å forsøke å løpe før du har lært å krabbe. Du går garantert på trynet. Noe Breivik gjorde. Med et brak. For at Breivik skal være et unntak fra menneskeheten derimot, så må jo Breivik logisk sett være den eneste personen i Norge som gjør denne tabben, eller hva? Og der kommer det som er skremmende i dagens Norge. Det er mange som gjør denne tabben. Mange fler enn vi liker å tro. Denne grunnleggende logiske "hjerneprompen" er en folkesykdom som sprer seg som ild i tørt gress. Det kryr av slike slutninger fattet på et grunnlag som rett og slett ikke holder vann. Starter du med en skrudd nok konklusjon og begrenser inntaket av fakta, gjør det snevert nok, kan du bevise alt.

Jeg har personlig aldri sett Michael og Janet Jackson samtidig i levende live. Alt jeg trenger å gjøre er å avfeie alle bilder tatt av de to samtidig som manipulasjoner, og dermed har jeg bevist det jeg bestemte meg for; Nemlig at Michael Jackson aldri døde, han og Janet er samme person, og Michael bestemte seg rett og slett for å bli Janet på heltid. For å oppnå dette måtte han selvfølgelig fake "Michaels" død, og det klarte han med glans. "Moroklumpen... Det er da ingen som kommer til å tro på det?" Å nei? Hva med alle de som er overbeviste om at Jackson (og Whitney Houston) ble drept av Illuminati siden "de så det på YouTube"? Gjør et YouTube søk med "The Illuminati killed Whitney Houston", hvis du ikke tror meg. Det advares mot hjernevondt. Med mindre du allerede har bestemt deg for at det stemmer selvfølgelig. "Men hva har dette med Breivik å gjøre?"

Breivik satt alene i sin mors kjeller og fråtsa i Wikipedia og YouTube og ble dummere og dummere, og ikke minst mer og mer overbevist om at konklusjonen han hadde bestemt seg for, virkeligheten han hadde skapt seg var den eneste riktige. Tror du fortsatt at Breivik er et enestående tilfelle? At noe slikt aldri kan skje igjen? I såfall bør du skamme deg. Det du nemlig da tar til orde for er at 22. Juli var totalt bortkastet. 22. Juli var for meg det som en alkoholiker ville ha kalt "a moment of clarity". Det øyeblikket vi som nasjon burde ha skjønt konsekvensene av ekstrem uvitenhet, og kunnskapssøken med skylapper. 22. Juli var en lærepenge som vi dessverre trengte. Og i det øyeblikket du avfeier 22. Juli som en isolert hendelse utført av en ensom gærning, sier du at vi ikke trenger å lære noe av det. 22. Juli var det ekstremt logiske utfallet av en sykdom som har fått lov å spre seg i det stille. Uvitenhet. Kunnskapsløshet. En sykdom vi ikke er i nærheten av å ha kurert pr. i dag.


"In politics stupidity is not a handicap." -Napoleon Bonaparte.

Politikere har en drittjobb. Og drittjobber trekker ofte til seg... Ok, stopper der. Problemet er at politikere skal ha en mening om alt, og logisk sett vil de før eller siden ytre seg om noe de rett og slett ikke vet noe særlig om. Straight nok det. En ærlig politiker ville kanskje ha sagt "Dette vet jeg ikke nok om til å ha en formening om." Når opplevde du det sist? Ruspolitikk er et godt eksempel.

Politikere som ikke vet hvordan det er å leve med en slik grufull lidelse skal bestemme skjebnen til de som faktisk lider av det. Og utspillene er mange og spenstige. Basert på hva da? Har de spurt de narkomane? Alkoholikerne? De som jobber med denne problemstillingen daglig? Vel, av de jeg kjenner som jobber i rusomsorgen (det har blitt en del etterhvert...) er det to ting som går igjen.

1) De har aldri opplevd at en politiker har spurt dem om noe som helst.

2) De jobber ofte på tvers av ordrene fra styresmaktene.

"Hvis bare de idiotene kunne ha holdt kjeft og latt oss gjøre jobben vår!" -Anonym ansatt i rusmiddeldirektoratet.

De som jobber med dette daglig er nemlig ikke opptatt av hva som er populært. De er ikke opptatt av hva som tar seg godt ut i media. De driter i om de får nok stemmer til å rettferdiggjøre 4 nye år i styre og stell. De er kun opptatt av en ting. Hva som faktisk fungerer for å hjelpe disse medmenneskene. Og hvis det kolliderer med meningene til en politiker som strengt tatt ikke har noen som helst peiling hva dette fagfeltet angår, så synd for han. Å redde en person fra en altfor tidlig død burde vel rent logisk sett veie tyngre enn å tekkes innfallene til en kunnskapsløs idiot, eller hva? Politikere må på dette feltet ofte støtte seg på forskning, og det er der det veldig ofte går galt.

Forskning er objektiv. Den driter i meningene dine. Og det er en politikers største mareritt. Så hva gjør politikeren? Støtter seg på forskning som backer opp meningene sine. Høres det kjent ut? Å starte med en konklusjon, for så å samle fakta som støtter konklusjonen...? Å løpe før du i det hele tatt har lært å krabbe...? Våre "samfunnstopper" går i denne fella støtt og stadig, og du blir sjokkert over at Breivik gjorde det samme? Er jeg den eneste som husker Carl I. Hagen og hans forfalskede brev fra en muslim som skulle ta over Norge for en del år tilbake? Hagen fant ikke engang "bevis" som støttet hans egen virkelighet, men pytt... Det var da bare å skape sine egne? Samfunnstopper som forvrenger statistikk, kirsebærplukker forskning, setter svake grupper (som ofte ikke har noe med hverandre å gjøre) opp mot hverandre... Våre samfunnstoppers synderegister mot sunn fornuft er langt og stygt. Er det fortsatt helt utenkelig at Norge kunne avle fram en Anders Behring Breivik?


"Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and consciencious stupidity." -Martin Luther King Jr.

Dumme mennesker er ikke "onde". De fleste som går i disse tankefellene vil tvert imot ha hva de innbiller seg er meget rene og noble intensjoner. Norwegian Defence League ser ikke på seg selv som voldelige og ondskapsfulle idioter, tvert imot. De er vårt lands siste forsvar mot "fienden". De utfører edelt arbeid. Forsvarer oss mot multikulturalismen (som selvfølgelig har kommet for å bli for lenge siden) med nebb og klør. Livsfarlige Islam som skal hjernevaske oss og utrydde vår iboende "norskhet". Bare et par spørsmål: Hva i svarte faen er "norskhet"? Og ikke minst, hvordan vet jeg om jeg har blitt "snikislamisert"?

Arne Tumyr i SIAN har slengt om seg med denne floskelen lenge nå, og jeg aner fortsatt ikke hva den inneholder. Hvis jeg våkner en dag og tar på meg en kaftan istedet for en lusekofte, har jeg da blitt "snikislamisert" og utryddet litt av min egen "norskhet"? Dette er for meg enn annen tankefelle som Nordmenn plumper uti støtt og stadig. Floskelfella. Tomme fraser som slenges rundt i hytt og gevær uten at noen stopper opp og spør seg "Hva i svarte søteste Satans kjønnsvorter betyr dette rælet egentlig ?!"

Og her er det mange som har svin på skogen. Tumyr fant ikke opp floskel-bingoen, han bare benytter seg av gamle kjente knep som politikere har brukt i mange år. George W. Bush feks. argumenterte ofte med "They want to kill us, because they hate our freedom." Å jaså? Hvordan kom han frem til den konklusjonen? Spurte han sine "fiender" rett ut? Er det ikke en mer nærliggende tanke at mange feks. bosatt i Irak hatet fyren fordi han tja... Bombet landet deres tilbake til steinalderen...? Og "They hate our freedom"... Hva betyr det egentlig? At muslimer ligger våkne om natta og irriterer seg grønne over frie amerikanere? "They hate America and the american way of life." Virkelig? De hater et geografisk avgrenset område? Og hvis de hater "The American way of life" er det amerikanerne de hater, eller er det måten Amerika har oppført seg på i forhold til andre land? Igjen, uten å ta stilling til hvem som har rett og galt i denne konflikten, hva inneholder disse utsagnene egentlig?

Når AP går til valg på slagordet "Alle skal med!", hva vil det si? Enten du vil eller ikke? Skal med på hva da? Tomme slagord, floskler slenges ut, og skremmende få stopper opp og tenker over hva de egentlig betyr. Og resultatet? Idioter som føler at forferdelige handlinger kan rettferdiggjøres. Vi blir et tomt, innholdsløst land som lever på luft og tomme slagord fullstendig blottet for substans. Og i en eller annen kjeller sitter den neste Anders Behring Breivik og gnir seg i hendene. Uten å tenke over det faktum at i det øyeblikket noen gjennomskuer tomheten i tankegodset og retorikken han/hun serverer og etterlyser litt substans vil de stå fullstendig ribbet og avkledd tilbake. Det var nemlig ingenting der annet enn tomme ord. Tomme ord som kostet nesten 80 mennesker livet.


"The face of the enemy frightens me only when I see how much it resembles me." -Martin Luther King Jr.


Enemy of face

Hear me

You lurk forever in my shadow

And the depth of my eyes


I float only on the surface

Too afraid of the dive

The underneath belongs to you


Disguised by so many layers

But your teeth shred them away


I used to struggle against you

I lost to sinister tricks

My soul tightly chained to you


The fear in me is you

You are a unbeatable monster


I wallow when my will weakens

You, creature, control me

Secret sabotage of my soul


I say it's ok, I'm perfectly fine

Just don't look to close


You have ruined me with dark of ways

Stolen from me sound of mind

Captured my choice of life


Face of enemy

Is mine


- Abbeth.


Jeg vil hevde til min dødsdag at Breivik ikke er spesiell. Det eneste overraskende med Breivik var at det ikke skjedde før. Breivik er på sin egen måte et offer for selektiv kunnskapssøken. Søken etter kunnskap som støttet hans allerede forskrudde virkelighet. En tankefelle som flere og flere går i. Vi står alle i fare for å gjøre det samme, og mange av oss gjør det hele tiden. Det eneste som skiller oss fra Breivik er at vi hittil har stoppet i tide. Men det betyr ikke at vi kan stole på at det holder i lengden. Potensielle nye Breiviker finnes overalt, og det eneste motmiddelet er kunnskap. Objektive harde fakta som ikke støtter noens forutbestemte oppfatninger. Og i et land hvor flere og flere snur ryggen til og sier "Nei. Liker ikke den typen kunnskap." så blir jeg ikke optimistisk med tanke på fremtiden. Det bor en Anders Behring Breivik i oss alle. Om du vil drepe din indre Breivik er det bare å begynne. Ta til deg kunnskap. Til og med den som går imot dine egne oppfatninger. Er det noe du er klar for?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar